naslovna slika
Контакт: Новосадска бр. 1 21214 Сириг телефон:021/849-018 e-mail: danilozelenovic@osdz.edu.rs
почетна историјат колектив догађаји документи линкови школски лист за родитеље

 

ШКОЛСКА 2021/2022.

 

РАДИОНИЦЕ О МЕДИЈСКОЈ ПИСМЕНОСТИ ЗА УЧЕНИКЕ И НАСТАВНИКЕ

Представници „Новосадске новинарске школе“ су за наше ученике и наставнике организовали радионице на тему медијска и информациона писменост, деконструкција лажних вести, производња медијског садржаја и писање вести. Информације са ових радионица ће сигурно помоћи свима који су присуствовали радионицама да убудуће критички приступе ихформацијама са којима долазе свакодневно у контакт, да објективније сагледају садржаје које се данас пласирају у медијима и да лакше препознају и раздвоје истините од лажних информација и самостално процењују веродостојност медијских прича.

 

УГЛЕДНИ ЧАС ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И КЊИЖЕВНОСТИ

Наставник српског језика Жико Николић је у седмом разреду одржао веома инересантан час посвећен најлепшим мислима у роману „Мали принц“

НАШИ ДОНАТОРИ

Ротарy клубови Србије и Црне Горе направили су глобал грант акцију која је за циљ имала набавку дронова за основне школе. Дронови су намењени обучавању ђака петих и шестих разреда на часовима информатике. Ротарy клуб Нови Сад је учествовао у акцији. Један од дронова одлучили су да поклоне нашој школи. Поклон је уручио председник клуба Александар Караџић.

 

Поклон „Рукометног клуба „ Темерин

Рукометни клуб из Темерина поклонио је нашој школи 2 гола за рукомет. Поклон је уручила Наташа Јовић, спортски оперативни тренер клуба. Хвала!

 

Таленат нема цену

ФК Слога у сарадњи са ФК Војводина Нови Сад покренуо је заједничку акцију под називом ,, Таленат нема цену. Акција има за циљ да се свим дечацима са територије Општине Темерин узраста 2010 годиште и млађи обезбеди могућност бављења фудбалом потпуно бесплатно. ФК Војводина као највећи и најтрофејни клуб са ових простора у сарадњи са клубом ФК Слога обезбедиће све неопходне услове како би се нашој деци пружила могућност да покажу свој таленат и баве се спотром на највишем нивоу под надзором врхунских тренера и доказаних фудбалских стручњака. Представници ова два клуба су били у посети нашој школи и том приликом су нам поклонили дрес са именом наше школе. Тако је и наша школа постала део тима ФК Војводина.

 

СВЕТИ САВА - ШКОЛСКА СЛАВА 2022.

У цркви Св.Василија Острошког у Сиригу одржана је литургија поводом школске славе Св. Сава. Након литургије ученици наше школе су извели рецитал пригодних песама посвећених најзначајнијем српском просветитељу и једном од оснивача српске средњовековне традиције и културе.

У СУСРЕТ НОВОЈ 2022. ГОДИНИ

Ученици наше школе су учествовали на манифестацији „Новогодишње чаролије“ и том приликом су украсили јелку која ће током празника украшавати плато испред Општине Темерин, а после празника ће бити пренета у школу како би украшавала двориште наше школе.

ШКОЛСКА 2017/2018.

 

НАШ ШКОЛСКИ ЛИСТ "СВИТАЊА" 2018.

01. Svitanja 2018.

 

ornament

КАЛЕНДАР АКТИВНОСТИ ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ЗАВРШНОГ ИСПИТА ЗА ШКОЛСКУ 2017/2018.
И УПИС УЧЕНИКА У СРЕДЊУ ШКОЛУ ЗА ШКОЛСКУ 2018/2019. ГОДИНУ

Дан

Датум

Активност

Време 

понедељак 

18.06.

Завршни испит – тест из српског језика

од 9 – 11 ч.

уторак

19.06.

Завршни испит – тест из математике

од 9 – 11 ч.

среда 

20.06.

Завршни испит – комбиновани тест

од 9 – 11 ч.

петак 

22.06.

Прелиминарни резултати завршног испита на нивоу школе

до 8 ч.

субота

23.06.

Пријем и решавање жалби ученика на резултате завршног испита у основним школама

од 8 – 16 ч.

понедељак

25.06.

Пријем и решавање жалби ученика на резултате завршног испита у окружним уписним комисијама

од 8 – 16 ч. 

четвртак

28.06.

Објављивање коначних резултата завршног испита

од 8 ч.

петак и

субота

29. и 30.06.

Попуњавање и предаја листе жеља у основној школи

од 8 – 15 ч.

среда

4.07.

Провера листе жеља од стране ученика у основним школама и пријем жалби на изражене жеље

од 8 – 15 ч.

четвртак 

5.07.

Објављивање званичне листе жеља и провера листе жеља на званичном и техничком сајту

до 12 ч.недеља 8.07.

Објављивање званичних резултата расподеле по школама и образовним профилима

(у основним и средњим школама)од 8 ч.

недеља 

8.07.

Објављивање преосталих слободних места за упис у другом кругу

до 20 ч.

понедељак и
уторак 

9. и 10.07.

Упис ученика у средње школе – први уписни круг
од 8 - 15 ч.

понедељак

9.07.

Попуњавање и предаја листе жеља за други уписни круг

од 8 – 15 ч.

среда 

11.07.

Објављивање преосталих слободних места после другог уписног круга

до 20 ч.

среда

11.07.

Објављивање коначног распореда ученика по школама у другом уписном кругу

до 20 ч.

четвртак 

12.07.

Упис ученика у средње школе – други уписни круг

од 8 –15 ч.

Календар активности за спровођење завршног испита за школску 2017/2018. годину и уписа ученика у средњу школу за школску 2018/2019. годину можете да преузмете са следећег линка.

Извор: Министарство просвете, науке и технолошког развоја

ornament

Такмичење у спеловању

У нашој школи је 13. јуна ове године одржано пето такмичење у спеловању познато под називом Spelling Bee. У такмичењу су учествовали ученици од 3. до 7. разреда. Било је захтевно и забавно, а најуспешнији су проглашени "пчелицама" и добили су дипломе за постигнути пласман.

Spelovanje 2018-1-р Spelovanje 2018-2-р

ornament

 

Фудбалска утакмица за крај школске године

Фудбалска утакмица између родитеља и ученика другог разреда одржана је 12. 06. 2018. у 19 часова. Хвала свим родитељима на сарадњи и предивном дружењу.

Fudbalska utakmica za kraj školske  godine-r

ornament

 

Фестивал дечијег стваралаштва у Темерину

Учествовали смо и ове године на Фестивалу дечијег стваралаштва у Темерину. Ученици другог разреда са учитељицом Снежаном Николић спремили су драмски текст „Вашар у Тополи“. Ученици четвртог разреда са учитељицом Драганом Лахош ове године учествовали су са плесном тачком уз песму "Socu bati vira". Добили смо захвалнице за учешће и јако укусне медењаке.

Festival decijeg stvaralasstva Temerin 2018-2r Festival decijeg stvaralasstva Temerin 2018-1r

ornament

Историјски час


Основна школа „Данило Зеленовић“ и Удружење ратних добровољаца 1912 – 1918.  њихових потомака и поштовалаца „Видовдан“ организовали су историјски час за ученике 8. разреда. Час је одржао председник Удружења Љубомир Вујевић. Садржај часа је у вези са настанком добровољачких одреда, настанком нашег места и учешћем Сирижана у Првом светском рату. На овај начин покушавамо да отргнемо од заборава нашу историју и негујемо културу сећања и поштовања према нашим прецима.

Predavanje Vujovic 2018-1r Predavanje Vujovic 2018-2r

 

ornament

 

Ученици старијег узраста на екскурзији

Ученици од 5. до 8. разреда били су на екскурзији 17. 05. 2018. године. Посетили смо прво Ресавску пећину. Потом смо обишли Парк минијатура. Следећа станица нашег путовања био је водопад Лисине (Велики Бук). Уследио је ручак у ресторану хотела "ТЛС" у Деспотовцу. После ручка прошетали смо улицама овог градића. Након шетње отишли смо у манастир Манасија. Ученици су могли да чују многе занимљивости везане за овај манастир и нашу историју. После обиласка овог прелепог манастира уследио је повратак у Сириг.

Ekskurzija stariji velika slika 2018

Ekskurzija stariji 2018-2rEkskurzija stariji 2018-4r Ekskurzija stariji 2018-3rEkskurzija stariji 2018-5r

 

ornament

 

Ученици 3. и 4. разреда на екскурзији

Ученици 3. и 4. разреда 14. 05. 2018. године били су на екскурзији. Прво смо посетили Зрењанин. Обишли смо центар и његове знаменитости, градски парк. Затим смо путовање наставили до етно куће Тигањица, у којој смо имали леп ручак у самој етно кући. Последња дестинација, али и најузбудљивија, била је посета Царској бари и два сата дуга вожња бродићем.

Ekskurzija 2018 mladji - 1r Ekskurzija 2018 mladji - 2rEkskurzija 2018 mladji - 3r Ekskurzija 2018 mladji - 4r

 

ornament

УПОТРЕБА РАЧУНАРА НА ЧАСОВИМА

На часовима извиђача, 29. 05. 2018. учили смо како рачунар да користимо не само за игрице. У нашој рачунарској учионици учили смо како да наш састав, који смо писали на српском, прекуцамо користећи word. Учили смо да куцамо, мењамо величину и облик слова, убацујемо слике... Лепо смо се забавили.

Upotreba racunara 2018-1r Upotreba racunara 2018-2r

 

ornament

 

Дружење са будућим првацима

Ученици четвртог разреда, приредили су програм и дружење са будућим првацима, како би их упознали са школом и оним што их у учионици очекује и наравно својом учитељицом, коју ће им у септембру тешка срца предати.

Sa budućim prvacima 2018-1р Sa budućim prvacima 2018-2р

Sa budućim prvacima 2018-3р Sa budućim prvacima 2018-4р

 

ornament

 

Државно такмичење из историје

Државно такмичење одржано је 19. 05. 2018. године у ОШ "Мирослав Антић" на Палићу.  Нашу школу представљао је Ненад Стјепановић, ученик  седмог разреда. Такмичило се укупно 205 ученика из целе државе. Тест је рађен од 11 до 12 часова. Истог дана објављени су резултати. Ненад је имао 30 освојених бодова. За пласман је било потребно минимално 44 бода. Максималан број бодова био је 46. Школа домаћин је свим ученицима и њиховим наставницима приредила свечани пријем. Говор је одржао др М. Павловић, председник Друштва историчара Србије "Стојан Новаковић" (организатор државног такмичења) и представници Министарства просвете. Такође, топла добродошлица је увеличана и пригодном приредбом коју су извели најмлађи ученици  ОШ " Мирослав Антић".

Drzavno takmicenje iz istorije 2018-1р Drzavno takmicenje iz istorije 2018-2р

 

ornament

 

Предавање на тему "Елементарне непогоде"

Удружење "Caritas" одржало је предавање за ученике I-IV разреда на тему "Елементарне непогоде". Позвали су ученике да учествују на ликовном и литерарном конкурсу на исту тему и поделили ученицима бојанке са истом тематиком.

Udruzenje Caritas 2018-1r Udruzenje Caritas 2018-2r

 

ornament

 

ИЗЛОЖБА СЛИКАРА МИЛИВОЈА МИРИЋА

Поводом обележавања 90-годишњице од насељавања Сирига и 77 година од стрељања наших суграђана у школи је организована изложба бечејског сликара Миливоја Мирића. Господин Мирић се бави ликовном уметношћу већ 50 година. Своја дела излагао је до сада на 334 изложбе. Његова супруга Милица је наша суграђанка и свестрани је уметник. Ми се нашом породицом Мирић поносимо јер се сви њени чланови (родитељи, деца и унуци) баве уметношћу. Њихова широка уметничка душа објединила је све оно што је обојено најлепшим емоцијама у људима, природи и уметности.

Izlozba Miric 2018-1r Izlozba Miric 2018-2rIzlozba Miric 2018-3r Izlozba Miric 2018-4r

 

ornament

УПИС ДЕЦЕ У ПРВИ РАЗРЕД

Упис деце у први разред врши се уторком и четвртком у периоду од 10:00 до 13:00 часова.

Upis prvaka 2018-1

 

ornament

ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ

Дан посвећен нашој планети обележава се сваког 22. априла, још од 1970. године, када је установљен у САД. Међутим, тек 1992. почео је да се слави у 150 земаља широм света, међу којима је и Србија.

Наша планета нема никог осим нас и ако је ми не чувамо, неће моћи толико великодушно да нам даје као што је то чинила вековима уназад.

Живот на нашој планети је угрожен, бројне животињске и биљне врсте изумиру, воде за пиће је све мање, а загађење достиже забрињавајући ниво. И свему томе можемо да захвалимо само себи.

Зато, крајње је време да променимо однос према једином дому који имамо и почнемо да га чувамо, како би нам што дуже трајао.

Dan planete zemlje 2018-1r Dan planete zemlje 2018-2rDan planete zemlje 2018-3r Dan planete zemlje 2018-4r

 

ornament

ПЕШАЧЕЊЕ У ПРИРОДИ

Планинарско друштво из Сирига организовало је 15. 4. 2018. акцију "Пешачимо у природи, Јегричка 2018." Наша школа учествовала је у тој лепој шетњи. Било је око 400 учесника из свих друштава Војводине. Најлепши део била је вожња чамцем на Јегричкој и друштвене игре у новој летњој учионици. Најуспешнији учесници добили су дипломе. Диван дан у природи уз дружење, шетњу и војнички пасуљ.

Planinari setnja april 2018-1r Planinari setnja april 2018-2rPlaninari setnja april 2018-3r Planinari setnja april 2018-4r

 

ornament

 

ПРЕДАВАЊЕ "ПАМЕТНО И БЕЗБЕДНО"

http://pametnoibezbedno.gov.rs

У школи је за ученике и родитеље организовано предавање на тему "Паметно и безбедно на интернету". Предавачи су биле представници Министарства туризма и телекомуникација које су упознале присутне о о дигиталном насиљу, све присутнијем на друштвеним мрежама. Циљ је обучити нашу децу како да се од те опасности заштите.

Predavanje za roditelje april 2018-1r Predavanje za roditelje april 2018-2r

 

ornament

УСПЕСИ ЏУДИСТА

Ученице ОШ "Данило Зеленовић" из Сирига које годинама тренирају џудо на Републичком такмичењу оствариле су висок пласман и освојиле следеће медаље:

Ерцег Ања 1. место - златна медаља

Радовић Татјана 2. место - сребрна медаља

Радовић Данијела 3. место - бронзана медаља

Искрене честитке и пуно успеха на следећим такмичењима.

DZUDO POBEDNICE-1

 

ornament

РЕКРЕАТИВНА НАСТАВА У СОКОБАЊИ

Ученици 4. разреда били су на рекреативној настави у Сокобањи. Време нам је било испуњено бројним активностима. Дан смо запоЧињали шетњама, настављали радионицама и спортским такмичењима, а завршавали забавом у дискотеци. Научили смо јако много и посетили предивна места којима располаже Сокобања.

Rekreativna 2018-1r Rekreativna 2018-2rRekreativna 2018-3r Rekreativna 2018-4r

ornament

 

Ученици у посети Природно-математичком факултету

У циљу промоције хемије као науке ПМФ је организовао посету ученика 7. и 8. разреда. Ученицима је кроз занимљиве огледе приближен рад у хемијској лабораторији, дочарана свестраност хемије као науке и указано на њен значај.

PMF 2018-1

PMF 2018-2 PMF 2018-3 PMF 2018-4

 

ornament

ОБЕЛЕЖЕН 13. АПРИЛ

И ове године обележен је дан највећег страдања Сирижана. Мађарски фашисти су 13. априла 1941. године стрељали 111 недужних становника Сирига међу којима је било и деце. На почетку комеморације свештеник је одржао помен настрадалима. Пригодним говором присутнима се обратио Небојша Вукадиновић, председник Савета МЗ Сириг. Венце и цвеће на место страдања положили су представници локалне самоуправе, удружења, политичких партија и наше школе. Потом су ученици извели рецитал састављен од колажа родољубивих песама, а програм се завршио хорским извођењем песме "Тамо далеко".

13. april 2018-1 13. april 2018-213. april 2018-3 13. april 2018-513. april 2018-4 13. april 2018-6

ornament

УСКРШЊА РАДИОНИЦА

Ученици 4. разреда учествовали су 27. 03. 2018. године у Ускршњој радионици коју је организовала и водила наша библиотекарка Гордана Радовановић у сеоској библиотеци. Имали смо Ускршњи квиз, а затим смо правили ускршње честитке.

Vaskrsnja radionica 2018-1 Vaskrsnja radionica 2018-2Vaskrsnja radionica 2018-3 Vaskrsnja radionica 2018-4

 

ornament

 

Ученици другог разреда фарбали јаја

Ученици другог разреда су 28. 03. 2018. фарбали јаја заједно са својим родитељима. Сва јаја су била лепа,а најлепше је било дружење.

Farbanje jaja 2018-2 Farbanje jaja 2018-1

 

ornament

 

ЈАВНА НАБАВКА – Набавка услуга- осигурање имовине и лица бр.  1/2018

 

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

преузмите овде

 

ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПОНУДЕ

преузмите овде

 

ornament

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ГЕОГРАФИЈЕ

У нашој школи одржано је општинско такмичење из географије. Сви ученици су се изузетно припремили, од 26 учесника само један није освојио једно од прва три места. На окружно такмичење пласирао се 21 ученик. Свим ученицима и њиховим наставницима честитамо и желимо успех на наредном нивоу такмичења.

Takmicenje geografija 2018

 

ornament

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СТРАНИХ ЈЕЗИКА

У нашој школи 3. 3. 2018. године одржано је општинско такмичење из страних језика (руског, енглеског и немачког). Такмичење је протекло у најбољем реду. Више од 80% учесника пласирало се на окружни ниво. Свим ученицима и њиховим наставницима честитамо и желимо пласман на Републичко такмичење.

Strani jezici 2018 Strani jezici 2018-2

 

ornament

 

План јавних набавки за 2018. годину
Основна школа "Данило Зеленовић"

Plan javnih nabavki 2018.

преузмите овде

ornament

ЧЕПОМ ДО ОСМЕХА

Ученици наше школе придружили су се хуманитарној акцији "Чепом до осмеха". Сакупљани су пластични чепови у циљу помоћи деци са инвалидитетом да бисмо им омогућили лакше функционисање и образовање. Сва одељења и ученици који су учествовали у овој акцији добили су похвалнице које је школа осмислила. Још једном се захваљујемо и честитамо онима који су дали свој допринос у овој изузетној активности.

Cepom do osmeha 2018-1 Cepom do osmeha 2018 -2

ornament

ВАШАР У ТОПОЛИ

Ученици другог разреда са учитељицом Снежаном Николић 13. 02. 2018. извели су представу "Вашар у Тополи". Духовитом и вештом драматизацијом поеме Добрице Ерића дочарали су публици богату народну светковину. Предивно и незаборавно за глумце и све присутне.

Vasar u Topoli 2018-4

Vasar u Topoli 2018-1 Vasar u Topoli 2018-2Vasar u Topoli 2018-3 Vasar u Topoli 2018-5

 

ornament

 

УКРАДЕНА БЕЗБЕДНОСТ

У нашој општини формиран је Општински савет родитеља. Улога овог тела је да предлаже мере и иницира акције у циљу унапређења образовно-васпитног рада, да сарађује са организацијама које делују у области образовања и васпитања, заштите здравља, социјалне заштите, културе, да се бави унапређењем безбедности деце и сарадњом са локалном самоуправом. У циљу заштите деце од насиља на интернету Савет је 31. јануара 2018. године организовао трибину "Украдена безбедност" намењену родитељима. Тема трибине била је безбедност деце на интернету, отмица деце, педофилија и сексуална експлоатација. Трибину је водио Игор Јурић, оснивач Фондације „Тијана Јурић“, а у публици су били наставници и родитељи наше деце.

Ukradena_bezbednost22 Ukradena_bezbednost32

 

ornament

ТРИБИНА "ЛЕДЕНА ТИШИНА" У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ НОВОГ САДА

Културни центар из Новог Сада организовао је сећање на жртве рације која се десила 1942. године у Новом Саду и околини. Програм под називом "Ледена тишина" трајао је од 22. до 29. јануара 2018. године. У оквиру програма одржано је и предавање „Први масовни злочин – Сириг и кажњавање злочинаца“. Предавачи су били Драгољуб Вујовић, потомак једног од сиришких добровољаца из Првог светског рата и др Драго Његован. Предавању су присуствовали ученици, наставници и директорица ОШ "Данило Зеленовић" из Сирига, као и чланови Удружења ратних добровољаца 1912-1918. њихових потомака и поштовалаца "Видовдан".

Predavanje KCNS 2018-1 Predavanje KCNS 2018-2

 

 

ornament

 

СВЕТИ САВА 2018.

Пригодним и разноврсним програмом обележен је Свети Сава.

 

 

Sveti Sava 2018-2 Sveti Sava 2018-3 Sveti Sava 2018-4 Sveti Sava 2018-7Sveti Sava 2018-5 Sveti Sava 2018-6

 

ornament

 

 Завршни испит - тестови и решења
2017. година


Српски језик - Упутство за оцењивање 

Математика Упутство за оцењивање 

Комбиновани тест - Упутство за оцењивање 

 

Пробни завршни испит - тестови и решења
2017. година

Српски језик - Упутство за оцењивање 

Математика - Упутство за оцењивање 

Комбиновани тест - Упутство за оцењивање 

 

Тестове, решења и збирке од ранијих година можете погледати ОВДЕ.

 

ornament

 

Измене школског календара за школску 2017/2018. годину

Покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш изменио је Правилник о школском календару за школску 2017/2018. годину.

ПРАВИЛНИК О ИЗМЕНИ ПРАВИЛНИКА О ШКОЛСКОМ КАЛЕНДАРУ ЗА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ СА СЕДИШТЕМ НА ТЕРИТОРИЈИ АУТОНОМНЕ ПОКРАЈИНЕ ВОЈВОДИНЕ ЗА ШКОЛСКУ 2017/2018. ГОДИНУ

 

ornament

СПРЕМАЊЕ БАДЊАКА

Badnjak 2018-1 Badnjak 2018-2Badnjak 2018-3 Badnjak 2018-4

 

ornament


Новогодишња приредба

Novogodisnja priredba 2017-2 Novogodisnja priredba 2017-3 Novogodisnja priredba 2017-4 Novogodisnja priredba 2017-6 Novogodisnja priredba 2017-5 Novogodisnja priredba 2017-7

 

ornament

 

Украшавање јелке у Темерину

У центру Темерина 22. 12. 2017. године наша деца ишла су заједно са наставницом ликовне културе да украшавају јелку за Нову годину украсима које су сами правили од биоразградивог материјала. За узврат добићемо садницу јеле коју треба да посадимо у школском дворишту.

Jelka temerin 2017-1

 

ornament

 

Сунчана јесен живота- приредба за баке и деке


Ученици I-IV разреда и наставница музичке културе Нада Гвозденовић са хором су припремили пригодан програм. А наставница биологије Данијела Костић је са старијим ученицима припремила поклончић за баке и деке. Хвала бакама и декама који су својим присуством увеличали нашу приредбу и направиле слаткише којима смо се после приредбе почастили. Сви су отишли кући са лепим утисцима и насмејани. А ми смо били пријатно изненађени одзивом публике.

Suncana jesen zivota 2017-1 Suncana jesen zivota 2017-2Suncana jesen zivota 2017-3 Suncana jesen zivota 2017-4Suncana jesen zivota 2017-5 Suncana jesen zivota 2017-6

ornament

 

Извиђачка чета IV разреда у Врднику

Извиђачка чета IV разреда са учитељицом Драганом Лахош 10. 12. 2017. била је на Зимској шетњи и купању у Врднику. Ово је још једна у низу успешних и лепих акција у сарадњи са Планинарским друштвом Сириг (ПСК Сириг).

Izvidjaci Vrdnik 2017-2 Izvidjaci Vrdnik 2017-4

 

ornament

Новогодишња радионица

 

Ученици  IV разреда 7. 12. 2017. имали су Новогодишњу радионицу заједно са мамама, татама, бакама, браћом и сестрама. Правили смо дрвене украсе, које планирамо да продамо и на тај начин скупимо џепарац за школу у природи која је планирана на пролеће.

Novogodisnja radionica IV 2017-1 Novogodisnja radionica IV 2017-2Novogodisnja radionica IV 2017-3 Novogodisnja radionica IV 2017-4

 

ornament

Час упознавања са наставницом биологије

Имали смо незабораван час упознавања са наставницом биологије Данијелом Костић. Прво нас је задивила моделима човека и заинтересовала да сазнамо нешто више о грађи тела човека. А онда нам је припремила занимљив интерактиван квиз за који смо користили лаптопове и смарт телефоне. Поновили смо градиво из Природе и друштва на један нов и јако занимљив начин.

Cas biologije IV 2017-1 Cas biologije IV 2017-2

 

ornament

 

Свечана академија поводом 90-годишњице од оснивања села Сириг

 

У ОШ "Данило Зеленовић" 1. децембра 2017. одржана је свечана академија поводом 90-годишњице од оснивања села Сириг. Уживали смо у културно-уметничком програму у којем су учествовали: певачка група "Звуци са камена", песникиња Милице Мирић (Ковачић), ученица Јована Кузмановић и гуслар Војин Радојичић. Посебан део свечаности представљала је промоција књиге "Сириг-корени, настанак", аутора др Далибора Денде и др Милана Мицића.

Svecana akademija 90 godina Siriga 2017-2 Svecana akademija 90 godina Siriga 2017-3

Svecana akademija 90 godina Siriga 2017-1 Svecana akademija 90 godina Siriga 2017-4

Svecana akademija 90 godina Siriga 2017-7 Svecana akademija 90 godina Siriga 2017-6 Svecana akademija 90 godina Siriga 2017-5 Svecana akademija 90 godina Siriga 2017-8

 

ornament

ШКОЛСКА ПРАВИЛА

Skolska pravila 2017

ornament

ИЗЛЕТ У БЕОГРАД

ПОСЕТА САЈМУ КЊИГА

 

Ученици 5-8 разреда имали су 26.10.2017. године целодневни излет у Београд. Циљ нам је био посета Сајму књига. Искористили смо прилику да посетимо и друге дестинације јер у Београду има много дивних места које треба видети и обићи. Тако смо посетили: Калемегдан, цркву Свете Петке на Калемегдану, Етнографски музеј и поставку о прошлости нашег народа, Музеј савремене уметности. Време као поручено и добро друштво резултирало је дивним излетом и лепим дружењем.

Аутор: учитељица Драгана Лахош

Sajam knjiga 2017-1 Sajam knjiga 2017-2 Sajam knjiga 2017-3 Sajam knjiga 2017-4

 

ornament

"Октобарски сусрети" у Врбасу

 

Ученици наше школе, извиђачка чета "Сириг" у сарадњи са члановима нашег планинарског друштва "ПСК Сириг", учествовали су 22.10.2017. године у акцији "Октобарски сусрети" у Врбасу. Пре пешачење домаћини су нас почастили ужином (пекмез или маст и хлеб) и топлим чајем. На стази смо од водича сазнали да се ова акција одржава у част Јожефа Киша, идејног творца, пројектанта и првог градитеља Великог бачког канала. На његовии делима и визијама свој рад су касније засновали градитељи хидросистема Дунав-Тиса-Дунав. Посетили смо споменик који је подигнут у његову част и чули још понеку занимљивост из његовог живота. По повратку из шетње играли смо се на игралишту и све засладили порцијом пасуља.

Oktobarski susreti Vrbas 2017 -1 Oktobarski susreti Vrbas 2017 -2Oktobarski susreti Vrbas 2017 -3 Oktobarski susreti Vrbas 2017 -4

 

ornament

"Замени дрво за садницу"

 

Ученици 4. разреда, у складу са садржајима предмета Чувари природе, учествовали су у акцији "Замени дрво за садницу". Акција се одржава на манифестацији "Новосадска јесен", на СПЕНС-у.  Акцији су се придружили и други разреди па смо сакупили 190 кг старог папира и добили три саднице, које ћемо засадити у школском дворишту.

Zameni drvo za sadnicu 2017-1 Zameni drvo za sadnicu 2017-2

 

ornament

ГОСТОВАЊЕ ПЕСНИКА РАДИСЛАВА ЈОВИЋА

 

Наставница српског језика Станислава Бакић-Јоканић довела је 17. 10. 2017. године у госте песника Радислава Јовића, који је представио свој рад и своја дела. 

Pesnik Radislav Jovic 2017-1 Pesnik Radislav Jovic 2017-2 Pesnik Radislav Jovic 2017-3

ornament

Радионица о прављењу колача

 

Ивана Продановић, мама из Клуба родитеља, направила је 9. 10. 2017. радионицу о прављењу колача. А каква би радионица о колачим била без колача. Зато је направила по мафин за свако дете. Показала је деци од 1. до 4. разреда како се украшавају мафини, поделила са нама рецепт за несквик мафине, са којим нас је данас почастила. Хвала мами на дивним мафинима и рецепту који морамо испробати.

Radionica o pravljenju kolaca 2017-1 Radionica o pravljenju kolaca 2017-2

 

ornament

ПРИЈЕМ ПРВАКА У ДЕЧИЈИ САВЕЗ

У понедељак 9. 10. 2017. године прваци су после пригодне свечаности примљени у Дечији савез. Приредбу су за прваке припремили  ученици од 2. до 5. разреда и наставница музичке културе Нада Гвозденовић, са хором. Прваци су добили " песму добродошлице" и беџ, а ученици четвртог разреда су им направили обележивач страница за књигу.

Prijem u Deciji savez 2017-1 Prijem u Deciji savez 2017-2Prijem u Deciji savez 2017-3 Prijem u Deciji savez 2017-4

 

ornament


ДЕЧИЈА НЕДЕЉА 2017.

Plakat_Decija_nedelja 2017.crop

ПОНЕДЕЉАК

Дечија недеља за ученике I-IV разреда, започела је позоришном представом "Играју се деца света", гостујућег позоришта из Новог Сада. Уз ову едукативну представу и "дечака" Срету сазнали смо: где живе, како се облаче, поздрављају и којих игара се играју деца света.

Igraju se deca sveta - 1 Igraju se de4ca sveta -2Igraju se de4ca sveta -3 Igraju se de4ca sveta -4

УТОРАК

Други дан Дечије недеље протекао је уз мото "У здравом телу- здрав дух". У госте смо позвали нашу зубарку која нам је причала о важности здравих зуба, правилном прању и позвала децу да дођу у Дом здравља и преконтролишу своје зубе. Затим смо сви заједно отишли до игралишта, где смо заједно радили вежбе. Искористили смо овај сунчан дан и за једну краћу шетњу.

U zdravom telu 1 U zdravom telu 2U zdravom telu 3 U zdravom telu 4

СРЕДА

У среду смо имали Дечији базар - размену и продају дечијих играчака, књига и других ситница којих су били спремни да се одрекну и замене за неку другу играчку, књигу, цд... Ово је омиљена активност у Дечијој недељи.

Razmena igracaka 2017-1 Razmena igracaka 2017-2

ЧЕТВРТАК

Уз помоћ Клуба родитеља одржане су спортске игре  за ученике I - IV разреда. Имали смо два полигона спретности, прескакање вијаче и надвлачење конопца. Догађај је протекао у веселом, навијачком и расположењу.

Sportski dan 2017-1 Sportski dan 2017-2 Sportski dan 2017-3 Sportski dan 2017-4

И ученици старијег узраста (од 5. до 8. разреда) имали су Спортски дан. Такмичили су се у фудбалу, одбојци, надвлачењу конопца, шутирању тројки... Било је веома динамично и узбудљиво. Победници су славили, а они који су изгубили имаће прилику за реванш следећи пут.

20171005_141625 20171005_14210920171005_142528 20171005_14533620171005_150258 20171005_151238

ПЕТАК

У посети нашој школи био је познати песник Урош Петровић. Аутор је романа фантастике, романа у загонеткама и загонетних прича. Карактеристичан је по иновативном приступу књижевности за децу и младе. Добитник је великог броја награда из области књижевности и фотографије. Појављује се као аутор и водитељ загонетних прича, учесник и члан сталне поставе нових сезона култног серијала "Фазони и форе", а тера нацију на размишљање и у квизовима "Потера" као састављач питања и у квизу "Лавиринт" као Творац лавиринта и најтежа препрека за такмичаре. Својим загонетним причама натерао је на размишљање и ученике наше школе (ученици од 4. до 6. разреда). Било је веома занимљиво, а они који су успели да одгонетну задате приче, добили су као награду лоптицу.

20171006_135956 20171006_14092820171006_141352 20171006_142311

 

ornament

ФОТО КОНКУРС

ЗА НАЈБОЉЕ ФОТОГРАФИЈЕ НА ТЕМУ

„Стварајмо успомене – овековечимо заједничке тренутке окупљања у породици“

1. Организатор: ОШ „Данило Зеленовић“ Сириг
2. Тема конкурса: „Стварајмо успомене – овековечимо заједничке тренутке окупљања у породици“
Учесницима се оставља слобода да, у складу са задатом темом, изразе своје идеје и испоље креативност. Фотографије треба да приказују и овековече тренутке окупљања у породици (заједничке послове, ручкове, тренутке заједничког опуштања и забаве...), сусрете деце и старих, међугенерацијску солидарност  и сарадњу,  а све у циљу подршке значају породице и породичних вредности.
3. Учесници: На конкурсу могу учествовати ученици основних школа као и средње школе са територије општине Темерин.
4. Број фотографија: Сваки учесник може послати највише 10 (десет) различитих црно-белих или фотографија у боји.
5. Припрема фотографија и ауторска права: Фотографије морају бити изворне. Сваки учесник конкурса мора бити аутор фотографије коју пријављује на конкурс.
6. Обележавање фотографија: Сви радови морају бити прописно обележени, тако што сваком раду аутор треба да додели назив.
7. Слање фотографија: Фотографије се достављају на мејл: danilozelenovicsirig@gmail.com  
Фотографије се примају искључиво у електронској форми. Уз фотографије  као додатак (Word) послати основне податке о аутору (име и презиме, разред, школа).
Рок за слање фотографија је 31. октобар  2017. године.
8. Жири и награде: Фотографије ће оцењивати стручни жири који ће изабрати радове који су освојили прво, друго и треће место. Радови ће бити разврстани у две категорије: млађи узраст (од првог до четвртог разреда основне школе) и старији узраст (од петог до осмог разреда и ученици средње школе). Награде ће бити вредне књиге и похвалнице.
9. Презентација фотографија: Три првопласирана рада биће објављена на школском сајту  http://www.danilozelenovic.edu.rs/ . Радови достављени организатору ради учешћа на конкурсу се не враћају. Организатор не сноси одговорност за евентуално копирање и неовлашћено објављивање фотографија постављених на школски сајт.
10. Информације: За више информација можете нас контактирати (телефон: 021/849-018).

Текст Конкурса можете преузети овде.

 

ornament

ЈУЖНОБАЧКИ ФЕСТИВАЛ ЛУДАЈЕ

На Јужнобачком фестивалу лудаје 21. 9. 2017. године Теодора Шуштум, ученица 8-1, освојила је 1. место из ликовног конкурса на тему "Бундева" и 1. место у резбарењу бундева. Захваљујемо се свим ученицима који су учествовали на ликовном конкурсу, а посебно Анђели Кузмановић, Тамари Зарић и Маријани Бураи које су резбариле бундеве.

deca na rezbarenju bundeve 2017 Teodorin petao i Tamarina pticaDodela nagrada Teodora Sustum

 

ornament


ПЕШАЧЕЊЕ ЧЛАНОВА ИЗВИЂАЧКЕ ЧЕТЕ

Ученици IV разреда, чланови Извиђачке чете Сириг, учествовали су 16. 09. 2017. године на пешачењу са нашим драгим домаћинима планинарима из ПСК Сириг. Шетњу смо започели код Информативног центра, парк природе "Јегричка" у Темерину са циљем код осматрачнице. По повратку смо се играли на теренима инфо центра и чекали на повратак катамарана "Чигре", којим смо се затим провозали. Имали смо један диван дан испуњен прелепим утисцима.

Pesacenje 2017-2 ceka2 Pesacenje 2017-3Pesacenje 2017-4

 

ornament

 

ПРИЈЕМ ЂАКА ПРВАКА

И овог 1. септембра новој генерацији ђака првака приређен је свечани пријем. Важан догађај за сваког првака, први сусрет са учитељицом, учионицом, школским ходницима. Слике које ће дете у сећању носити целога живота. Важан догађај и за целу породицу. Добродошлицу су им, уз пригодан програм, пожелели старији другари. Прваци, срећно!

Prijem prvaka 2017-1 Prijem prvaka 2017-2Prijem prvaka 2017-3 Prijem prvaka 2017-4Prijem prvaka 2017-5 Prijem prvaka 2017-6

 

ornament

 

ОДЛУКА О ДОДЕЛИ УГОВОРА

ЗА ЈАВНУ НАБАВКУ ДОБАРА - ХЛЕБНИ ПРОИЗВОДИ, СВЕЖА ПЕЦИВА И КОЛАЧИ ЈНМВ 3/2017

преузмите овде

ornament

ПРИЈЕМ РОДИТЕЉА - ШКОЛСКА 2017/2018.

ОШ „Данило Зеленовић“ Сириг
Пријем родитеља
2017/2018. школска година

 

разред

име и презиме учитеља/наставника

 

дан

време

пре подне

после подне

I-1

Харгита Коленак – професор разредне наставе

уторак и четвртак - 3.час

09:50-10:35

15:20-16:05

II-1

Снежана Николић – професор разредне наставе

среда - 2. час

08:50-09:30

14:20-15:05

III-1

Ружица Кривокапић – професор разредне наставе

среда - 3.час

09:50-10:35

15:20-16:05

IV-1

Драгана Лахош – професор
разредне наставе

среда - 4.час

10:45-11:35

16:15-17:00

V-1

Слободан Путић – професор
руског језика

среда - 4.час

10:45-11:30

15:45-16:30

V-2

Томо Обрадовић – професор математике

понедељак - 3.час

09:50-10:35

14:50-15:35

VI-1

Станислава Бакић-Јоканић – професор српског језика

понедељак - 3.час

09:45-10:30

14:45-15:30

VI-2

Жико Николић – професор
српског језика

понедељак - 4. час

10:45-11:30

15:45-16:30

VII-1

Даниела Костић – професор биологије

четвртак - 4. час

10:45-11:35

16:15-16:05

VIII-1

Зоран Будаћ – професор
физичког васпитања

петак - 3. час

09:50-10:35

14:50-15:35

VIII-2

Јелена Бабић – професор
енглеског језика

петак - 4. час

10:50-11:35

16:15-17:00

-

Вук Вишњевац – професор
историје

понедељак - 4.час

10:45-11:30

15:45-16:30

-

Биљана Лазић – професор
историје

уторак - 3.час

09:50-10:35

14:50-15:35

-

Ковиљка Прошић – професор географије

понедељак - 6. час

12:25-13:10

17:25-18:10

-

Мартин Михајловић – професор физике

уторак - 6.час

12:25-13:10

17:25-18:10

-

Душана Ђорђевић – професор
хемије

четвртак - 3. час

09:45-10:30

14:45-15:30

-

Данијела Лазић – професор математике

уторак – 4. час

10:45-10:30

15:45-16:30

-

Анђелка Хајдук – професор
ликовне културе

петак - 3. час

09:45-10:30

14:45-15:30

-

Нада Гвозденовић – професор музичке културе

среда - 3. час

09:50-10:35

14:50-15:35

-

Дарко Егељић – вероучитељ

уторак - 2. час

08:50-09:35

14:20-15:05

-

Наставник техничког и информатичког образовања

четвртак - 4. час

10:50-11:35

16:15-17:00

ДАНИ ОТВОРЕНИХ ВРАТА:  Сваког радног дана током школске године, али је неопходно 3 дана унапред најавити наставнику посету.

 

ПОШТОВАНИ РОДИТЕЉИ,   ХВАЛА НА САРАДЊИ!

 

кликните овде и преузмите табелу

 

ornament

САВЕТИ ЗА РОДИТЕЉЕ И ДЕЦУ

ПРАВИЛНО ДРЖАЊЕ ОЛОВKЕ

Са пет година (најкасније до шесте), хватање оловке постаје правилно. Оловка се тада држи врховима прстију (између кажипрста, палца и средњег прста), а приликом писања мичу се прсти.
Тек овакво хватање и држање оловке омогућава максималну контролу и флексибилност приликом писања.

Kако научити дете да правилно држи оловку?
На врло лак и једноставан начин, уз помоћ папира или лоптице, можете научити дете правилном држању оловке.

Saveti 2017 - 1

Такође може и уз помоћ забавних помагала.

Saveti 2017 - 2

кликните овде и преузмите цео текст

 

ПОЛАЗАК ДЕТЕТА У ШКОЛУ

Да ли сте се припремили?

У септембру ваше дете полази у школу. Полазак детета у први разред озбиљна је провера не само детета већ и родитеља, провера да ли су родитељи правилно васпитали своје дете, да ли су га добро припремили за школу. Полазак у школу може за дете да буде јако стресан. Kоличина стреса и време потребно да се дете прилагоди у новој средини може се значајно смањити ако родитељи на одговарајући, правилан начин припреме дете. Уколико дете иде у вртић неопходна је сарадња родитеља и предшколских васпитача, како би се олакшао прелазак детета из вртића у школу.
Полазак у школу је заиста значајан доживљај за дете. Од првог утиска детета у школи зависи успешност његовог целокупног даљњег школовања, па се може сматрати и пресудним тренутком за цели живот детета. Поласком детета у школу, круг око њега се шири и игра престаје, а учење полако постаје његова основна активност. Дете ће напредовати у школи и лепо ће се осећати у друштву својих вршњака ако код детета формирамо позитиван однос према школи, обавезама које га чекају, учитељици, пријатељима…

Шта је важно код припреме детета за школу?

☺ Дете се мора припремити психички и физички – дете мора да достигне одређени ниво сазнајног, емотивног и социјалног развоја, мора да има развијене одређене културно хигијенске и радне навике како би могло да обавља задатке које му школа поставља.
☺ Развијте позитивне ставове детета према школи и учитељу – то значи да никада нећете дете плашити школом нити му претити његовом учитељицом или учитељем. О школи причајте као о месту на коме ће дете пуно научити, постати паметније, радити занимљиве ствари. Немојте градити слику идеалног учитеља већ слику реалног човека који помаже деци да науче многе занимљиве ствари.
☺ Научите дете на упоређивање и процењивање – дете морате упознати да ће га у школи оцењивати и упоређивати с другом децом, оно не сме ни да помисли да ће његова успешност утицати на вашу љубав према њему. Навикните дете на ситуације процењивања. Упоређујте га повремено с другом децом (да је неко дете веће од њега, неко теже или лакше) али му притом увек покажите да највише волите њега.
☺ Развијте радне навике детета у извршавању школских обавеза
о Одредите детету простор за рад и учење – врло је важно да дете има време и простор за рад, на коме ће моћи у миру да учи и пише своје задатке. Важно је да то буде увек исто време, да га дете доживи као свој простор за рад, да на њему нема пуно садржаја који ће одвлачити његову пажњу.
☺ На време и у доброј атмосфери извршите техничке припреме
• На време обавестите дете о свим променама које следе: да ће остајати само у кући, да ће се само кретати улицама и објасните му како, да ће се само облачити за школу, да мора само контролисати извршење неких хигијенских навика и слично.
• Упознајте га с особама које ће о њему бринути за време вашег одсуства.
• На време и у доброј атмосфери набавите потребан прибор и одећу за школу – нека дете учествује у куповини, заједно с дететом уписујте име на књиге и свеске. Укључите дете у све активности.
• Увежбајте с дететом пут до школе.
• Научите дете да зна своју адресу становања, да зна где му родитељи раде и да зна бројеве телефона родитеља. Дајте му мали адресар у којем ће те све важне информације написати.

кликните овде и преузмите цео текст

 

ЗАБАВНЕ ВЕЖБЕ КОНЦЕНТРАЦИЈЕ

Забавне вежбе концентрације:
1. Нека дете добро погледа неки предмет. Затворених очију нека га што детаљније опише. На тај начин можете се чак такмичити (ко ће запамтити више детаља).
2. Плешите, заузимајте разне положаје, а тад викните стоп – дете мора остати у положају у којем се затекло.
3. Kружно размрдавање – једна од основних вежби којом се паралелно активирају обе мождане половине те побољшава координација лево-десно, дисање, издржљивост, слух и вид. Вежба је такође корисна за побољшање концентрације и лакше испуњавање задатака. Дете ступа у месту наизменично дотичући десно колено левим лактом и лево колено десним лактом.
4. Вежбати концентрацију можете помоћу разних дидактичких игара, од којих су најбоље пуззле (број пуззли зависи од дететовог узраста). То су игре у којима видите колико је ваше дете предано задатку те колико се труди.
5. Kласификације – нпр. нека дете из гомиле коцака издвоји оне жуте боје, нека у часопису пронађе одећу коју носимо зими, нека наброји нпр. пет дивљих животиња и сл.6. Нека дете добро погледа неки предмет. Затворених очију нека га што детаљније опише. На тај начин можете се чак такмичити (ко ће запамтити више детаља).
7. Плешите, заузимајте разне положаје, а тад викните стоп – дете мора остати у положају у којем се затекло.
8. Kружно размрдавање – једна од основних вежби којом се паралелно активирају обе мождане половине те побољшава координација лево-десно, дисање, издржљивост, слух и вид. Вежба је такође корисна за побољшање концентрације и лакше испуњавање задатака. Дете ступа у месту наизменично дотичући десно колено левим лактом и лево колено десним лактом.
9. Вежбати концентрацију можете помоћу разних дидактичких игара, од којих су најбоље пуззле (број пуззли зависи од дететовог узраста). То су игре у којима видите колико је ваше дете предано задатку те колико се труди.
10. Kласификације – нпр. нека дете из гомиле коцака издвоји оне жуте боје, нека у часопису пронађе одећу коју носимо зими, нека наброји нпр. пет дивљих животиња и сл.


Игре за развијање пажње

Допуни реч - Игра састављања речи на слогове припрема дете за наставу читања и писања. За ову игру дете треба прво да увежба изговор речи по слоговима на свом имену : Ма –ја, Ми- ћа, а затим на лакшим речима: ма –ма, ба – ка, во – да...
Ова игра се одвија уз добацивање лоптице. Родитељ каже један или два слога и баци лопту детету. Дете треба да заврши реч и да само, пошто каже слог, баци лопту даље.
Ето једног од начина да се родитељи укључе и буду водитељи свом детету у процесу учења.
Препознај по звуку - Није лако научити децу да увек слушају и чују. За ово су потребна честа и систематска вежбања. За време шетњи скрећите пажњу детета на разноврсност звукова у парку, зоо-врту, природи, граду и најзад, у свом стану. На овај начин ће дете научити да ослушкује и анализира звукове.
Искористите сваки тренутак - Дете је већ много пута разгледало илустрације у сликовницама, енциклопедијама и књигама и описивало шта је на њима приказано. У овој игри за разгледање непознате слике даје се пола минута и у току времена слика се једном – двапут на кратко покрива. Задатак детета је да опише шта је на слици видело. На тај начин развијамо дететову пажњу, његов речник и логичко закључивање.
Омиљене разгледнице - Игре са сликама, разгледницама подстичу развој пажње, памћења, запажања. Разгледнице се рашире по столу. Задатак детета је да што пре и брже одговори на питања. Питања се, наравно постављају у зависности од садржаја разгледнице, постепено све тежа и тежа.
На пример, на којој разгледници има више црвене или плаве боје, на којој више људи, биљака или животиња, где је приказан рад, игра, спорт. Такође и да објасни зашто тако мисли?

кликните овде и преузмите цео текст

 

ornament

ПРАВИЛНИК О
О ШКОЛСКОМ КАЛЕНДАРУ ЗА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ СА СЕДИШТЕМ НА
ТЕРИТОРИЈИ АУТОНОМНЕ ПОКРАЈИНЕ ВОЈВОДИНЕ ЗА ШКОЛСКУ
2017/2018. ГОДИНУ

Skolski kalendar 2017-2018

преузмите овде


ornament

 

ОДЛУКА О ДОДЕЛИ УГОВОРА ЗА ЈАВНУ НАБАВКУ

Додељује се уговор за јавну набавку радова - Санација санитарних чворова за потребе ОШ „Данило Зеленовић“ Сириг, ЈНМВ 2/2017.

„GP GRADITELJ NS“ доо, Нови Сад, Руменачки пут 2

преузмите овде

 

ornament

 

ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПОНУДА

У ПОСТУПКУ  ЈАВНЕ НАБАВКЕ МАЛЕ ВРЕДНОСТИ

Санација санитарних чворова за потребе ОШ „Данило Зеленовић“ Сириг, ЈНМВ 2/2017

преузмите овде

***

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

ЗА ЈАВНУ НАБАВКУ

 ИЗВОЂЕЊЕ РАДОВА НА
САНАЦИЈИ САНИТАРНИХ ЧВОРОВА за потребе ОШ „Данило Зеленовић“ Сириг

преузмите овде

 

ornament

 

ПЛАН ЈАВНИХ НАБАВКИ ЗА 2017. ГОДИНУ

ОБРАЗЛОЖЕЊЕ ИЗМЕНЕ ПЛАНА (измена број 1 усвојена 03. 08. 2017.)

преузми овде

 

 

 

ornament

 

_____________________________ ПРЕТХОДНЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ _______________________________

 

ШКОЛСКА 2016/2017.


***

 

ШКОЛСКА 2015/2016.

***


ШКОЛСКА 2014/2015.

 

***

 

ШКОЛСКА 2013/2014.

***

ШКОЛСКА 2012/2013.

 

***

 

О најзначајнијим дешавањима из претходних школских година можете се информисати читајући наш школски лист "Свитања" чији претходни бројеви се налазе на страници школски лист, а можете погледати и видео записе на страници видео галерија.

 

на врх стране

ZIKO ©